בכל שנה מקיימת האגודה לסוכרת נעורים בישראל באוניברסיטת תל אביב כנס לרגל יום הסוכרת הבינלאומי. בכנס יכולים המבקרים לשמוע הרצאות מפי מיטב המומחים בישראל על התפתחות המחקר בנושא סוכרת, הטכנולוגיה והטיפול.
אורח החיים המערבי, המתח, חוסר פעילות גופנית והתזונה הקלוקלת שלנו, הכוללת שומנים רוויים, פחמימות פשוטות, סוכרים רבים ועודף שומן הם הגורמים העיקריים להתפשטות המחלה בעולם המערבי. שיעור הסוכרת בישראל ובעולם עולה בהתמדה בשנים האחרונות והגיע למימדי מגיפה עולמית. כ-220 מיליון איש ברחבי העולם סובלים כיום מהמחלה, והמספרים ממשיכים לעלות בקצב של 3 אחוזים לשנה ויותר.
חברות רבות בארץ ובעולם מחפשות דרכים טבעיות להורדת רמת השומנים בגוף ולהתמודדות עם המחלה, ובעיקר להפחית את תחושת הרעב הגורמת לנו "לנשנש" כל היום ולהשמין.
חברת "נופר" הישראלית הצליחה להכין תערובת סיבים העוזרת להתמודד עם תחושת הרעב וכך להגדיל את המרווחים בין הארוחות. המוצר של החברה נקרא "סיבי נופר", והוא מכיל סיבים תזונתיים טבעיים.
המיוחד בסיבים אלו שהם סופחים מים ומתנפחים בקיבה, ובכך גורמים לתחושת שובע לזמן ארוך ומונעים משומנים וסוכרים לחדור לדם. הסיבים סופחים אל מחוץ לגוף, דרך מערכת העיכול, את השומנים והסוכרים ובכך מסייעים להורדת כולסטרול ורמת הסוכר בדם ובכך גם להרזיה.
הסיבים התזונתיים הוכרזו על ידי ה-ADF ארגון הבריאות האמריקני כמזון חשוב המסייע להורדת רמת הסוכר ולמניעת מחלות לב וכלי דם.
לגופנו דרושים כ-20 עד 25 גרם סיבים תזונתיים ליום, בעוד שהתזונה המערבית מספקת לנו רק כ-12 גרם ליום. אחת התוצאות של מחסור זה הוא תחושת הרעב.
הסיבים התזונתיים אינם מתעכלים בגוף ולכן הם חסרי השפעה קלורית. מלבד זאת הם סופחים רעלים, שומנים וכולסטרול, מסייעים בניקוי מערכת העיכול והפרשת הפסולת החוצה, שומרים על רמות שומנים נמוכות בדם ועוזרים במניעת טרשת עורקים.
המיוחד במוצר זה שהוא עשיר בפחמימות מורכבות, שמתעכלות בגוף ומתפרקות בתהליך איטי וממושך, וכך יוצרות תחושת שובע לזמן ארוך.
תערובת זו של "סיבי נופר" עשירה במינרלים כמו אשלגן, מגנזיום, ברזל ואבץ, וויטמינים A, E, K, B.
זרעי פשתן המצויים בתערובת מכילים אומגה 3 צמחית.
דוד קפאח
הרבליסט ומטפל, בעל קליניקה,
מחבר הספר "טבעי - צמחי מרפא בשימוש ביתי"
רח' לוד 2, ירושלים
02-6241950